söndag 7 december 2014

Söndagsmeck - Morotslåda med vitlökssås

4 port - 1 point/port (exkl. sås)

2 morötter
10 cm purjolök
3 äpplen
100 g grönkål
2 ägg
1 tärning grönsaksbuljong
2 krm Herbamare

Sätt ugnen på 250 grader.

Skala och riv morötterna fint. Finhacka purjolök och äpplen. Ansa och hacka grönkålen.

Blanda grönsakerna i stor bunke och stjälp ner i en ugnssäker form (välj en form som du kan lägga någon form av "lock" på.

Mixa ägg, örtsalt och buljongtärning med 2,5 dl vatten.

Häll äggstanningen över grönsakerna.

Grädda med lock i 15-20 min, ta därefter av locket och grädda i ytterligare 15-20 min, lådan är färdig när den har fått lite fin färg och vätskan har kokat in helt.

Serveras med fördel tillsammans med Vitlökssås, kan också användas som ersättning för pasta/potatis till någon annan rätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar