4 port - 1 point/port (exkl. sås)
2 morötter
10 cm purjolök
3 äpplen
100 g grönkål
2 ägg
1 tärning grönsaksbuljong
2 krm Herbamare
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och riv morötterna fint. Finhacka purjolök och äpplen. Ansa och hacka grönkålen.
Blanda grönsakerna i stor bunke och stjälp ner i en ugnssäker form (välj en form som du kan lägga någon form av "lock" på.
Mixa ägg, örtsalt och buljongtärning med 2,5 dl vatten.
Häll äggstanningen över grönsakerna.
Grädda med lock i 15-20 min, ta därefter av locket och grädda i ytterligare 15-20 min, lådan är färdig när den har fått lite fin färg och vätskan har kokat in helt.
Serveras med fördel tillsammans med Vitlökssås, kan också användas som ersättning för pasta/potatis till någon annan rätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar